Sämling Coaching

Ez egy coaching blog. Coachok kalandozásai, élményei, dilemmái, gondolatai a coaching, a szervezetfejlesztés, a tréning világából, hol objektív, hol szubjektív, de mindenképp kozmopolita lencséiken keresztül…

Ajánlott linkek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2011.06.10. 11:48 Coaching_Admin

Elárulok egy titkot…

Márton Mónika
Executive és business coach,
Coaching üzletágvezető

Néha bizony a coachnak is szüksége van coachra.
Segítő hivatást választottam, ami nagy ajándék az élettől, hiszen abból élek, ami a szenvedélyem. Sokat gondolkodtam, azon, mi is a munkám legfontosabb értéke, és ma egyik ügyfelem, egy nagyvállalat első számú vezetője megfogalmazott egy igazán fontos dolgot.


Azt mondta, túl azon, hogy minden ülés után gazdagodik, eszébe jut sok-sok minden, amire nem gondolt korábban, amit nem is remélt, hogy megtörténik vele,. Tíz naponta másfél órát fókuszáltan azzal foglalkozhat, ami számára a legfontosabb. Aminek talán a legnagyobb pozitívuma az, hogy van valaki, akinek mindent elmondhat pontosan úgy, ahogy abban a pillanatban érzi, gondolja. Olyan érzéseket, gondolatokat is, amelyek az adott pillanatban nem biztos, hogy beleillenek abba képbe, amit a külvilág lát belőle.
A coaching ülésen lehet esendő, aggódó, bizonytalan, szentimentális, ideges dühös és csalódott. Bevallhatja, hogy fárasztják szerepei, hogy néha mindenből és mindenkiből elege van. És ez idő alatt ott ül egy ember vele, aki teljes mértékben, ítéletmentesen és feltétel nélkül elfogadja őt. Nincsenek jobbító kritikai megjegyzései, nem mondja hogy: 

„Gondolj arra, hány ember szeretne a helyedben lenni! „
„ Próbáld meg a pozitív részét látni!”
„ Te nem engedheted meg magadnak, hogy gyengének lássanak.”
„ Tudod te, hány ember szeretne ilyen autót, ilyen szép családot, jó fizetést? „
„ Ha ennyire szenvedsz, válts!” – és még sorolhatnám a szokásos megjegyzéseket, aminek  segítő szándékához nem fér kétség.
Amikor a coaching ülés folyik, az ajtó előtt hagyom a  személyiségem privát részét, nem vonódom be a történetbe érzelmileg, hiszen az  nem segíti az ügyfelet. De amikor vége a napnak,  egy nehéz időszakban bizony bennem is vannak kételyek.  Jól végzem-e a munkámat, elég jó vagyok-e szerepeimben, kimutatom-e eléggé a szeretetemet, nem vállaltam-e túl sokat, jó úton járok-e, eleget foglalkozom-e a lányommal,  figyelmes vagyok-e a munkatársaimmal…
Nos, akkor nekem is jól jön egy coach!

Szólj hozzá!

Címkék: coaching coach elárulok egy titkot


A bejegyzés trackback címe:

https://samlingsolution.blog.hu/api/trackback/id/tr392972789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása