Schäffer Beáta
Amióta nyitott szemmel járok, sorozatosan találok rá újabb és újabb szakmai közösségekre. Elsőként a coach-képzésemet szervező egyesület nyílt napján érintett meg az odatartozás érzése - nem is volt kétséges, hogy közöttük szeretnék maradni és náluk szeretnék tanulni; ez a közösség azóta is nagyban segíti a szakmai fejlődésemet.
De emellett őrült ciklonként fel-alá cikázok különböző más programokon is, mert minden érdekel és minden lehetőség felcsigáz!
A különböző nyílt napok, tematikus napok lehetőségét kihasználva újabb és újabb dolgokat tanulok és rengeteg érdekes emberrel találkozom szinte naponta. A véletlen, vagy maga a csoda, de néhány, a blogomban alapműként ajánlott könyv szerzőjével is találkoztam, és az egyik legnevesebb tréner cég több munkatársával is inspiráló, gondolatébresztő és építő kapcsolatom alakult ki néhány találkozás alatt.
S ha már ennyi embert megismertem, néhány érdekes, bár nem tudományos, inkább intuitív felismerésre jutottam.
Mi az, ami számomra közös azokban az emberekben, akik a coachingban találták meg a hivatásukat?
Műveltségük - olvasottságuk, tájékozottságuk, intelligenciájuk átlag feletti. Kapásból képesek például idézni az adott helyzethez illő magvas irodalmi részleteket...
Nyitottságuk - kíváncsiságuk, látásmódjuk, amellyel minden helyzetben képesek a paradigmaváltásra; széles körben vizsgálódnak, mielőtt állást foglalnak...
Elhivatottságuk - sőt mély hitük a nemes dolgokban, idealizmusuk, emberszeretetük és a gyengeségek iránti toleranciájuk... És végül:
Humorérzékük - amely szinte kivétel nélkül könnyed és elegáns. Ettől válik vonzóvá, magával-ragadóvá a társaságuk!
Szeretek velük lenni, szeretnék ilyenné válni.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.