Sämling Coaching

Ez egy coaching blog. Coachok kalandozásai, élményei, dilemmái, gondolatai a coaching, a szervezetfejlesztés, a tréning világából, hol objektív, hol szubjektív, de mindenképp kozmopolita lencséiken keresztül…

Ajánlott linkek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2011.05.17. 10:39 Coaching_Admin

Inspiráló találkozások

Schäffer Beáta

Amióta nyitott szemmel járok, sorozatosan találok rá újabb és újabb szakmai közösségekre. Elsőként a coach-képzésemet szervező egyesület nyílt napján érintett meg az odatartozás érzése - nem is volt kétséges, hogy közöttük szeretnék maradni és náluk szeretnék tanulni; ez a közösség azóta is nagyban segíti a szakmai fejlődésemet.

De emellett őrült ciklonként fel-alá cikázok különböző más programokon is, mert minden érdekel és minden lehetőség felcsigáz!

A különböző nyílt napok, tematikus napok lehetőségét kihasználva újabb és újabb dolgokat tanulok és rengeteg érdekes emberrel találkozom szinte naponta. A véletlen, vagy maga a csoda, de néhány, a blogomban alapműként ajánlott könyv szerzőjével is találkoztam, és az egyik legnevesebb tréner cég több munkatársával is inspiráló, gondolatébresztő és építő kapcsolatom alakult ki néhány találkozás alatt.

S ha már ennyi embert megismertem, néhány érdekes, bár nem tudományos, inkább intuitív felismerésre jutottam.

Mi az, ami számomra közös azokban az emberekben, akik a coachingban találták meg a hivatásukat?

Műveltségük - olvasottságuk, tájékozottságuk, intelligenciájuk átlag feletti. Kapásból képesek például idézni az adott helyzethez illő magvas irodalmi részleteket...
Nyitottságuk - kíváncsiságuk, látásmódjuk, amellyel minden helyzetben képesek a paradigmaváltásra; széles körben vizsgálódnak, mielőtt állást foglalnak...
Elhivatottságuk - sőt mély hitük a nemes dolgokban, idealizmusuk, emberszeretetük és a gyengeségek iránti toleranciájuk... És végül:
Humorérzékük - amely szinte kivétel nélkül könnyed és elegáns. Ettől válik vonzóvá, magával-ragadóvá a társaságuk!
Szeretek velük lenni, szeretnék ilyenné válni.

Szólj hozzá!

Címkék: vezető tematikus nap coachszemléletű vezető


A bejegyzés trackback címe:

https://samlingsolution.blog.hu/api/trackback/id/tr772910609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása